biography 
Photos 
radio 
books 
CD 
articles 
Madinades 
Anecdota 
tv
contact 

 

Ο Γιώργης Βιτώρος γεννήθηκε στο Κυπαρίσσι Τεμένους του Νομού Ηρακλείου. Είναι Απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Υπήρξε Διευθυντής της εφημερίδας "ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ" τη διετία 1975-76.
Το 1977 ίδρυσε την εφημερίδα "ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ" την οποία και διηύθυνε μέχρι το 1983.

Το 1984 ξεκίνησε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ηρακλείου·της ΕΡΑ 4 την επαφή με τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα με την εκπομπή "ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΟΡΔΙΝΑ". Η αγάπη που έδειξε ο κόσμος σ ' αυτή την εκπομπή γέννησε άλλες δυο ακόμη εκπομπές το ίδιο πετυχημένες. Την εκπομπή "ΠΟΙΑ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ" και "ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΥΡΩΔΙΑ".
Το 1984 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο και το 1992 το δεύτερο που είχαν εξαιρετική επιτυχία. Μεγάλη επίσης επιτυχία γνώρισαν και οι δίσκοι του με λαογραφικό περιεχόμενο και μαντινάδες.

Το 1987 και για μια τριετία υπήρξε Διοικητικός Διευθυντής του ΒΕΝΙΖΕΛΙΟΥ - ΠΑΝΑΝΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το 1990 ξεκίνησε την επαφή του με την τηλεόραση. Οι εκπομπές του στην "ΚΡΗΤΗ TV" με τίτλο "ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ" και στη "ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ" στάθηκαν απλησίαστες σε ακροαματικότητα.

Το 1991 οργάνωσε εκδρομή στη Μήλο για να γνωρίσουν οι Κρήτες το νησί που βοήθησε το λαό μας σε δύσκολους καιρούς. Τότε μπήκαν τα θεμέλια της αδελφοποίησης του Αδάμαντα με τις κοινότητες των Σφακίων, αδελφοποίηση που είδαμε στην τηλεόραση το καλοκαίρι και έφερε δάκρυα στα μάτια όσων αγαπούν αυτό τον Άγιο τόπο.

Το 1992 το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ειδικών Παιδιών "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ" τίμησε το Γιώργο Βιτώρο με χρυσή πλακέτα για την προσφορά του στο Κέντρο. Συγκεκριμένα, με έρανο μέσω της εκπομπής "ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ" αγοράστηκε με τις δωρεές των τηλεθεατών ένα πούλμαν για να μεταφέρει στον Κρουσώνα, όπου το κέντρο αποκατάστασης, 80 επιπλέον παιδιά με πνευματική υστέρηση.

Το 1993 ο ΟΜΙΛΟΣ ΒΡΑΚΟΦΟΡΩΝ ΡΕΘΥΜΝΗΣ τίμησε το Γιώργο Βιτώρο στο κλειστό στάδιο "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" του Ρεθύμνου για την προσφορά του στην παράδοση του τόπου μας. Το ίδιο έκαμαν και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των χωριών Αγία Βαρβάρα, Καλού Χωριού Μεραμβέλλου, Κριτσάς και ο Σύλλογος Ρίζες της Κρήτης του Ρεθύμνου, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβολιών Ρεθύμνου τον τίμησε με το Βραβείο "Εμμ. Λαγού" που για πρώτη φορά απονεμήθηκε το 1996.

Το 1994 άρχισε συνεργασία με το "CRETA CHANNEL". Δυο εκπορές του με τίτλους: "ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ" και "ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΡ" κρατούν τα σκήπτρα της ακροαματικότητας αφού κατάφερε μέσα από τις πρωτότυπες αυτές και με ιδιαίτερο ύφος εκπομπές το σημερινό πρόσωπο της λαογραφικής μας παράδοσης να παίρνει σάρκα και οστά, να γίνεται στοιχείο επικοινωνίας και διατήρησης της μνήμης.
"...Η συμβολή του Γιώργου Βιτώρου στην άνιση μάχη εναντίον της εισβολής των ξένων εθίμων και ηθών αποτελεί ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ που γίνεται σε μια κρίσιμη ώρα της ιστορίας του βίου και του πολιτισμού μας..." λέει κάπου ο Κωστής Φραγκούλης.

Σήμερα ο Γιώργος Βιτώρος είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηρακλείου, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κρητικής Μουσικής και ξανά Διευθυντής του ΒΕΝΙΖΕΛΙΟΥ νοσοκομείου.
 
{ σχεδιασμός & φιλοξενία : Grecian.Net }
IT Friends
http://braindumps.com/C4040-225.htm
http://www.pass-4sure.me.uk/dumps/642-999.html
http://www.actualtests.com/exam-200-120.htm